2019. augusztus 25., vasárnap

Jó, hogy vannak férfiak!


Nyaralni voltunk, és az üdülőben néhány kisgyerekes család is tartózkodott. Egy fedett teraszon játszottak sokat. Kiborították a játékokat plédekre: vasutat, babákat, építőkockákat. A vasúttal csak a kisfiúk játszottak, pedig egyikük apja sem volt mozdonyvezető. A babákat a kislányok öltöztették. A kockát mindkét fél használta, de főleg a fiúk. Szóval a fiús játékokkal a kisfiúk, a lányos játékokkal a kislányok játszottak, és erre senki sem kényszerítette őket. Nem tudom, hogy hogy lehet genetikusan kódolva a vasutazás, de a gender ideológiának nincs igaza. Valami miatt már kicsi korban kialakul a nemi jelleg. Nemcsak társadalmi nevelés befolyásolja.
A hét közepe felé fura alakok jelentek meg. Ápolatlan külsővel kicsit félelmetesen néztek ki. Az egyik kisfiú a tettek mezejére lépett. A nagy teraszt, ahol játszani szoktak, körülkerítette székekkel és padokkal, hogy a rossz emberek ne tudjanak bejönni. Nekünk is "csöngetni" kellett, hogy kinyissa  az ajtót. Persze egyáltalán nem voltak veszélyesek az új jövevények, valamilyen alapítvány jóvoltából nyaraltak, feltehetőleg mint hátrányos helyzetűek.
A kisfiú 5 éves volt. Honnan tudta, hogy védeni kell a környezetét? Nyilván genetikusan kódolt a férfias viselkedés, és kifejlődik, ha hagyják.
Igazán nagyszerű, hogy vannak bátor férfiak. Jó lenne, ha minél többen vállalnák ezt a hagyományos szerepet.
Photo by Jerry Wang on Unsplash

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése